Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Stora störningar i spårvagnstrafiken

Under tisdagseftermiddagen har det varit stora störningar i spårvagnstrafiken, vilket har påverkat de flesta linjerna. Vid 19-tiden rapporterar Västtrafik att det åter igen är stopp och att bussar ska ersätta några sträckor.

Vid 17-tiden på tisdagen rapporterade Västtrafik att det var stora störningar i spårvagnstrafiken. De linjer som drabbades var linje 1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11 och 13. Enligt Västtrafik berodde det hela på ett signalfel vid Svingeln till följd av ett planerat spårarbete.

– Detta påverkar många linjer där man får räkna med förseningar, men det är bara linje 13 som är helt indragen, berättade Sofia Svärd, störningskoordinator på Västtrafik.

Utöver linje 13 drabbades linjerna 1, 3, 6 och 8 hårdast av signalfelet och medförde kraftiga förseningar.

– Spårarbetet har satt hårt tryck på signalerna vid Svingeln, därav blir det förseningar, sa Sofia Svärd.

Totalstopp efter strömlös sträcka

Vid 18-tiden meddelade Västtrafik att samtliga spårvagnslinjer utom linje 13 kunde gå igen. Men bara ett tag senare, vid 19-tiden på tisdagen är det totalstopp igen på flera håll.

– Linje 1, 3, 6 och 8 är indragna mellan Ullevi Norra och Munkebäckstorget men resenärer kan söka i reseplaneraren efter alternativa vägar med bussar, sa Sofia Svärd.

Västtrafik satte in bussar på sträckan mellan Centralstationen och Angered, och även till Nymånegatan där spårvagnarna sedan kunde gå mot Kortedala och Bergsjön.

Anledningen till problemen var en strömlös sträcka mellan Olskrokstorget till Centralstationen via Redbergsplatsen.

Vid 19.40-tiden på tisdagskvällen ska problemen vara uppklarade igen.

– Vi hoppas att det håller i sig nu. Men det kommer vara förseningar på samtliga berörda linjer ett tag framöver, säger Sofia Svärd.

Mest läst