Stor vattenläcka i centrala Göteborg

På torsdagskvällen uppstod en vattenläcka på Eklandagatan i Göteborg. Personal från kommunen var på plats för att åtgärda problemet.
– Det sprutade vatten fyra till fem meter rakt upp i luften, säger Rolf Kagelind på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Foto: Lisa Johannesson.

Annika Berntsson var på väg hem efter att ha handlat vid 19-tiden när hon såg hur vattnet sprutade flera meter upp i luften från gatan i höjd med Carlanderska.

– Det var jättemycket vatten som forsade ner för hela gatan, berättade hon.

När hon och sambon åkte förbi läckan hade det läckande vattnet redan börjat frysa till på vägbanan.

– Min sambo som körde sa att det redan var jättehalt och att hjulen spann, sa hon.

Det ska handla om en spricka i en av vattenledningarna. Personal från kommunen var under torsdagskvällen på plats och stängde snabbt av vattnet medan de arbetade med att laga läckan.

ANNONS

– Det var en ganska stor läcka. Men de har fått stopp på den nu. Det är dock fortfarande väldigt mycket vatten på gatan. Det är is ända ner till Korsvägen, sa Rolf Kagelind på räddningstjänsten i Göteborg.

Han tillägger att boende på Eklandagatan kan vara utan vatten under kvällen.

"Vattnet forsar verkligen ner för gatan"

Anna, som bor på Eklandagatan, var hemma när hon hörde hur det tjöt från bilar som stod och slirade ute på Eklandagatan.

– Vattnet forsar verkligen ner för gatan och det fryser till is. När bilarna stannar kommer de inte i gång igen, berättade hon.

Hon beskriver det som att det brukar vara ett hål i marken vid ett vägarbete, men att det uppgrävda nu istället "ser ut som en pool".

– Man borde varna folk för det kommer bli farligt när det fryser till. En granne berättade att det var flera som halkade när de gick upp för Eklandagatan och det gjorde jag själv också när jag var ute, sa hon.

Spårvagnstrafiken påverkades

Inledningsvis var det även stopp i spårvagnstrafiken vid Korsvägen till följd av vattenläckan. Det var linje 4 som drabbades och en del av sträckan blev indragen i båda riktningar. Vid klockan 21.20 trafikerades linjen som vanligt igen.

ANNONS

Men även busslinje 52 blev indragen på sträckan Utlandagatan - Korsvägen fram till klockan 04:00 natten till fredagen.

ANNONS