Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/6

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Stor polisinsats efter skottlossning i Göteborg

  Minst en person har skadats efter en skottlossning i västra Göteborg på måndagskvällen. Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till mord. Ytterligare en person ligger på sjukhus efter att en motorcykel kolliderat med en bil i anslutning till brottsplatsen.
  – De två personerna som befinner sig på sjukhus är nu gripna för mordförsök, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.

  Polisen fick larmet 19.34. Flera personer uppgav då att de under måndagskvällen hört flera skott i ett område i Tynnered i västra Göteborg.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Vi har en misstänkt skottlossning som vi har fått ett par samtal om. Efter skottlossningen ska vittnen ha sett personer försvinna dels på en moped och dels i en eller två bilar, sa Tommy Nyman.

  Senare hittade polisen även tomhylsor på platsen, men det var oklart hur många. Polisen har under kvällen spärrat av området där skjutningen inträffat och sökte bland annat med hundpatruller efter fler spår.

  Koppling till trafikolycka

  Strax efter skottlossningen kolliderade en bil med en moped eller motorcykel i närheten av platsen. Personen på mopeden/motorcykeln skadades och fördes till sjukhus. Väl där konstaterades att personen även hade skottskador.

  – Två personer fördes till sjukhus, den ena med skottskada och den andra skadades i kollisionen, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.

  De två personerna som befinner sig på sjukhus är nu gripna för mordförsök.

  – Personen som är skottskadad är alltså både gripen och målsägande, säger Nyman.

  Avspärrningarna hävda

  Vid 05-tiden på tisdagsmorgonen har polisen inte mycket mer information att ge om vare sig skadeläge eller händelseförlopp.

  – Det jag kan säga är att området inte längre är avspärrat, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

  Under kvällen hade polisen även hållit dörrknackningsförhör i området.

  – Det var förhållandevis tidigt på kvällen, och därför kunde vi höra ganska många. Jag har dock inga uppgifter om vad det gav för information, säger Tommy Nyman.

  En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Skadeläget för de två som förts till sjukhus är i nuläget oklart.

  Ytterligare en målsägande

  En person har hörts av polisen under natten, och då har polisen bedömt att personen är målsägande i fallet.

  – Jag kan inte säga särskilt mycket om den här personen i nuläget, bara det att vi har gjort bedömningen att personen ska höras som målsägande i ärendet, säger Tommy Nyman.

  Är personen skadad?

  – Nej, personen är inte skadad.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.