Stor lägenhetsbrand i Lindome

En lägenhet i ett flerfamiljshus stod i lågor under torsdagsmorgonen. Ett tiotal brandmän kämpade med lågorna och en person är fördes till sjukhus. - En kvinna i 60-årsåldern vårdas med livshotande skador, säger Lisa Räng, kommunikatör på Sahlgrenska.

ANNONS
|

Klockan 06.57 larmades räddningstjänsten om rökutveckling efter en smäll i en lägenhet i Lindome. På plats kunde man konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand.

- Det brinner i en lägenhet sedan en stund tillbaka och vår insats pågår, säger Bengt Andersson.

Det är fortfarande oklart om några personer fortfarande befinner sig i lägenheten, då räddningstjänstens insats just påbörjats.

- Det är svårt för mig att ha en helt klar bild än så länge, då vi bara varit på platsen i tio minuter, men det är en fullt utvecklad brand med rökspridning upp i huset, säger Bengt Andersson.

ANNONS

Minst tio enheter från räddningstjänsten samt polis och ambulans finns på platsen.

- Vi kan konstatera att det är en lägenhet som brinner på tredje våningen och att det ryker från taket. Räddningtjänsten jobbar på platsen, men jag vet ingenting om eventuella personskador, säger Tommy Nyman, presstalesman hos polisen.

Vaknade av brandrök

En av grannarna vittnar om att hela huset evakuerats.

- Jag vaknade av brandrök och höga ljud.Det brinner i lägenheten bredvid min och förmodligen på vinden nu också. De håller på att släcka och jag såg att de tog in en person i en ambulans, säger han.

Enligt räddningstjänsen var branden i lägenheten släckt vid 07.45, men branden hade spridit sig till vinden, där släckningsarbetet fortfarande pågår.

- Vi håller fortfarande på med arbetet där, säger Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Hon bekräftar också att en person är avförd till sjukhus.

Texten uppdateras

ANNONS