Stockholmsresenärerna: Lite skakad blir man

Men resenärerna tvekade inte att kliva på tåget mot huvudstaden under morgonen.

ANNONS
|

– Lite skakad blir man. Kommer det hända något i dag? frågade sig Mikael Erlandsson.

Han ska på flera möten i Stockholm och är tvungen att åka. Men morgonens nyheter om det nya terrorhotet riktat mot Sverige får Mikael Erlandsson att konstatera en sak:

–Det är ett nytt Sverige vi lever i. Dessa uppgifter är helt nya för mig men jag är inte förvånad. Man undrar om det kommer hända något idag, över huvud taget eller om det bara är tomma hot?

–Jag måste åka då jag ska på flera möten. Jag hoppas det går bra, säger han och tillägger att centralstationen kan vara ett lämpligt mål för terrorister.

ANNONS

Malou Berntsson bor i Stockholm och är på väg hem när GP träffar henne på perrongen. För henne finns inga alternativ än att kliva på tåget mot huvudstaden.

–Jag brukar inte vara i stan så mycket ändå. Jag tror inte att läget är värre nu än det varit tidigare under året, säger hon.

Jesper Engstrand ska till Stockholm för att gå på en mässa. Han har inte hört de senaste uppgifterna om ett nytt terrorhot.

–Det känns läskigt. Men jag måste åka. Helt okej känns det inte, men vad gör man? frågar han sig innan han kliver på tåget.

Lisa Haij är på väg till Stockholm och har hunnit läsa tidningsrubrikerna under morgonen.

–Man blir lite rädd såklart. Och särskilt nu när jag har ett barn med mig. Men man kan bara inte sluta att leva. Det är bara att åka och hoppas på att allt går väl, säger hon.

ANNONS