Stenkastning mot flexlinjen

Bussen attackerades med stenar. Av säkerhetsskäl har Västtrafik nu ställt flexlinjens bussar till Kortedala. – Det är många äldre som använder den här linjen, säger Jens Holmberg på Västtrafik.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen och natten mot torsdagen brändes det bilar och kastades sten mot polisen i Bergsjön och Kortedala i Göteborg.

Under torsdagsförmiddagen fortsatte oroligheterna när en av Västtrafiks bussar som trafikerar den så kallade flexlinjen attackerades med stenar vid Aprilgatan i Kortedala. Händelsen inträffade enligt Västtrafik vid 11.10-tiden.

– Det är framför allt människor som har färdtjänsttillstånd som åker med den här linjen. Det är ett transportmedel som beställs i förväg och där resenärerna är garanterade en sittplats. Det är många äldre som använder den här linjen,säger Jens Holmberg, vid Västtrafiks presstjänst.

Vid attacken på Aprilgatan under torsdagsförmiddagen skadades ingen person.

ANNONS

– Det handlar om skadegörelse av fordonet, men det är naturligtvisväldigt obehagligt för föraren och de som åker med, säger Jens Holmberg.

Av säkerhetsskäl har nu flexlinjensbussarställts in till området.

– Vi har tillsammans med färdtjänsten tagit beslutatt ställa in flexlinjen. De som beställer resan kommer att få åka med en bil istället.Det är en säkerhetsfråga för personal och de som åker med bussen för att undvika mer stenkastning, säger Jens Holmberg.

Stenkastningen mot flexlinjens buss på Aprilgatan har polisanmälts.

GP söker polisen.

ANNONS