Stenkastning mot buss - flicka skadad

En av västtrafiks bussar har attackerats med stenkastning i Fiskebäck, Göteborg. I samband med attacken fick en flicka i femårsåldern glassplitter i ansiktet. - Glassplittret har träffat henne och hon har fått mindre sårskada, säger Helen Andreasson, befäl vid ledningscentralen i Region Väst.

ANNONS
|

Attacken ska ha inträffat strax innan niotiden på fredagskvällen. I närheten av hållplatsen "Fiskebäcksskolan" ska någon eller några ha attackerat en av Västtrafik busslinjer med stenar.

- En av stenarna ska ha gått igenom rutan, säger Lena Jovén på Västtrafiks presstjänst.

I samband med det ska fönstret ha gått sönder och glassplitter spridits i bussen. En flicka i femårsåldern ska ha fått glassplitter i ansiktet.

- Glassplittret har träffat henne och hon har fått mindre sårskada, säger Helen Andreasson, befäl vid ledningscentralen i Region Väst.

Polisen har varit på platsen och hört vittnen. Men i nuläget är det oklart hur händelseförloppet har gått till, då man fått olika uppgifter.

ANNONS

- Vittnesuppgifterna går i sär, sägerHelen Andreasson.

I nuläget finns ingen gärningsman gripen. Bussen har för närvarandet tagits ur bruk.

Polisen har inte slagit fast en rubricering för tillfället.

- Det är oklart med rubriceringen. Vi håller på att diskutera det i nuläget. Det blir någon form av skadegörelse, men sedan vet jag inte hur det blir gällande flickan. Antingen blir det misshandel eller vållande till kroppskada, säger Helen Andreasson.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP:

Via mejl:webbred@gp.se Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

ANNONS