Stefan Löfven nattvandrade i Tynnered

Efter partiledardebatten i Göteborg gav sig statsminister Stefan Löfven (S) ut till Tynnered i Västra Frölunda, där bilbränder härjade under måndagskvällen.
– Det här är en oerhört viktig verksamhet, säger Löfven till Aftonbladet.

ANNONS
|

Under måndagskvällen härjade bilbränder på olika platser i Göteborg. Totalt stod omkring 80 bilar i lågor, och på tisdagskvällen larmades det om ytterligare fem bilbränder i Västsverige.

Expressen höll partiledardebatt i staden på tisdagskvällen. Den inleddes med en duell där statsminister Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) debatterade bilbränderna.

– Om man inte tar tag i problemet med bland annat bilbränder riskerar förtroendet för samhällsinstitutioner att urholkas, sa Kristersson då.

Efter debatten gav sig statsministern och kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S) ut för att nattvandra i Tynnered, som drabbades hårt av bilbränder under måndagskvällen.

– Det här är en oerhört viktig verksamhet. Att det finns vuxna ute på nätterna som visar sig och skapar trygghet och kontakt med ungdomarna, sa Stefan Löfven till Aftonbladet.

ANNONS

LÄS MER:Två anhållna efter bränder i Göteborg

LÄS MER:Fem bilbränder i Västsverige under natten

"Ilska och bedrövelse"

Statsministern och kommunstyrelsens ordförande anslöt till en erfaren grupp nattvandrare. Först fick de en kort genomgång av hur verksamheten går till, innan Löfven krängde på sig en gul jacka och följde med ut i Göteborgsnatten.

– Jag tror att det var uppskattat att statsministern nattvandrade i området. Det var en stor sammanslutning, så all eloge till göteborgarna som engagerar sig frivilligt på det här sättet. Det är tydligt att alla vill stan väl och att det finns ett stort samhällsengagemang, säger Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande (S).

Stefan Löfven besökte också Västra Frölunda tidigare under dagen, och mötte då pressen vid Frölunda torg.

– Jag känner ilska och bedrövelse, sa han till Göteborgs-Posten då.

LÄS MER:Stefan Löfven om bilbränderna i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS