Station Korsvägen i tre dimensioner

ANNONS
|

Vid lunchtid på fredagen var det premiär för en utställning om station Korsvägen på Korsvägen.

- Jag gillar inte Västlänken, säger Gunilla Adamsson som bor i närheten. Jag undrar verkligen om alla alternativ utretts ordentligt.

Utställningen kommer att finnas på Korsvägen under sommaren och hösten.

Motsvarande utställningar kommer inom kort till Västlänkens stationer i Haga och vid Centralstationen.

I samband med premiären för utställningen ordnade Göteborgs Stad information om Västlänken på Korsvägen.

ANNONS

Under fem timmar, till klockan 17, finns representanter från Göteborgs stad, Trafikverket och Västtrafik på plats för att svara på frågor och berätta om Västlänken och stadsutvecklingen i området.

- Vi behöver föra ut information och behöver kunna svara på göteborgarnas frågor om Västlänken, säger Erik Lööv på Trafikverket, projektledare för station Korsvägen.

- Dessutom får vi ju värdefull input till vår planering av station Korsvägen.

Göteborgs Stad visar också en modell över staden med planerna för stadsutvecklingen i centrala Göteborg under kommande år och har rullat ut en tredimensionell bild på den blivande uppgången från station Korsvägen till markplanet.

- Vi har en löpande dialog med göteborgarna om utvecklingen av staden och om Västlänken, säger Anette Palle, kommunikationsstrateg på Projekt Västlänken i Göteborgs stad.

- Det finns fortfarande ett stort motstånd mot Västlänken på sociala medier men jag tycker vi möter ett allt större intresse på våra möten med allmänheten.

ANNONS

Erik Lööv håller med.

- Dialogen har blivit mer nyanserad, säger han. När vi kan svara på medborgarnas frågor så försvinner mycket av oron och misstänksamheten.

En som fortfarande är oroad är Gunilla Adamsson, 72.

- Det verkar inte som om Trafikverket utrett alternativen, säger hon. Jag tycker tankarna på en centralstation i Gårda i stället för Västlänken verkar vara en utomordentlig idé men alla säger att den avfärdats efter utredning. Men ingen kan visa upp en sådan utredning.

- Politikerna hukar och hänvisar till Trafikverket och Trafikverket säger att alla beslut har fattats för länge sedan, att allt är klart sedan länge.

Erik Lööv kommer fram till Gunilla Adamsson och lovar på stående fot att skicka över Banverkets utredning av alternativen till den beslutade sträckningen för Västlänken.

- Vi känner oss ändå lite tagna på sängen, säger Adamsson. När besluten togs var det ingen som reagerade, nu är det så länge sedan att ingen vill diskutera dem.

ANNONS

Hon tycker också att alla personer som uttryckt oro för Västlänken och effekterna på grundvattnet, den äldre bebyggelsen och de gamla träden borde tas på större allvar av Göteborgs Stad och Trafikverket.

- Vi tar all oro och alla frågor på största allvar, lovade Lööv.

ANNONS