Stadsdelsdirektören anklagas för jäv - svarar på kritiken

ANNONS
|

I somras kom ett tips in till Göteborgs stads whistleblowerfunktion.

– Jag blev kontaktad av den ansvarige tjänstepersonen över whistleblowerfunktioneni förrgår. Då hade de fått ett tips under sommaren där man anklagade (nuvarande) stadsdelsdirektören i sin gamla roll som sektorchef, säger Ali Moeeni, stadsdelsnämndens ordförande i Angered, och bekräftar att en utredning har startats i ärendet.

Exakt vad tipset rörde vet inte Moeeni, mer än att det rörde oegentligheter i en upphandling. GT skriver att tipset rör anlitandetav ett konsultbolag inom sektor Utbildning som skedde hösten 2016, då Rickard Ernebäck var sektorchef där.

Och den som var vd för det bolag som anlitades är gift med en person som då var chefskollega till Rickard Ernebäck, skriver tidningen.

ANNONS

Ernebäck: "Välkomnar utredning"

Nu är Rickard Ernebäck den högste tjänstemannen i Angereds stadsdelsförvaltning. Han tillträdde efter tidigare missförhållanden i Angered.

Ali Moeenisäger till GPatt han inte vet hur eller om Ernebäck var inblandad i upphandlingen. Han konstaterar dock att han som sektorschef har stort ansvar.

– Jag är inte så insatt när det gäller detaljer, men han var denhögst ansvarige för den sektorn, säger Moeeni (S).

Rickard Ernebäck själv säger till GP att han välkomnar utredningen om jäv.

– Det är viktigt för mig att det har gått korrekt till, och att man tittar på det. Vi har en idé om att vi vill vara öppna och transparenta, säger han.

Ernebäcksjälv har fått ta del av vad utredningen rör sig om, men han vill inte spekulera i vad som kommer att komma fram i utredningen.

– Vi väntar in utredningen och vad den handlar om, och låter allt ha sin gång helt enkelt.

Anser du själv att det gått felaktigt till i upphandlingen med konsultbolaget?

– Jag har ju en grundprincip att saker ska gå korrekt till, men det sagt såblir det viktigt för mig att vänta in vad som kommer fram. Att det ska gå rätt till och att våra rutiner vid upphandling ska gälla.

ANNONS
ANNONS