Största vinsten någonsin till okänd göteborgare

Har du spelat på Eurojackpot i det sista? Då är det möjligt att du vunnit den största vinsten som någonsin utdelats i Sverige.

ANNONS
|

Raden som gav 257 985 846 kronor är den högsta spelvinsten någonsin i landet.

– Det är verkligen helt galet, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Men vem det är som kammat hem rekordvinsten är ännu oklart. Det enda Svenska Spel vet hittils är att det är en man som spelat för 100 kronor. Men att det tar lite tid innan man vet vem vinnaren är menar Pierre Jonsson inte är ovanligt.

– Allt vi vet är att den vinnande lotten var spelad på Ica Kvantum Sannegården. Men det är ganska vanligt, speciellt i internationella sammanhang. Spelformatet är större och 18 länder deltar, så varje informationsdel tar längre tid än på lotto, säger Pierre Jonsson.

ANNONS

Under lördagen firades även vinsten på Ica Kvantum i Sannegården där lotten var spelad.

Vinnarambassadören Pierre Jonsson.
Vinnarambassadören Pierre Jonsson. Bild: Adam Wrafter

Pierre Jonsson tillägger att man hoppas på informationen så fort som möjligt.

– Någonstans därute sitter en göteborgare, eller kanske en förbipasserande, och har vunnit den största vinsten någonsin. Vi lägger pusselbitarna så fort vi kan.

Har du själv, eller känner du någon som har problem med sitt spelande?

Ett bra första steg för att få hjälp är att ringa Stödlinjen, 020-81 91 00.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS