Flertalet turer med Västtrafiks bussar har blivit inställda under tisdagsmorgonen.
Flertalet turer med Västtrafiks bussar har blivit inställda under tisdagsmorgonen. Bild: Bengt Kjellin

Störningar i kollektivtrafiken efter snöfall

Flera turer med Västtrafiks bussar blev under tisdagsmorgonen inställda. Detta då det rådande väglaget gör det svårt för bussarna att ta sig fram.
– Jag tror man får ha i åtanke att det kommer bli en del inställda turer, berättade Paula Alvarez, störningskoordinator på Västtrafik.

ANNONS
|

Tisdagsmorgonens tjocka snötäcke har orsakat störningar i kollektivtrafiken. Enligt Paula Alvarez, störningskoordinator på Västtrafik, så kan många turer komma att påverkas under dagen.

– Just nu gäller detta bara bussarna eftersom de får svårt att ta sig upp för backar. Peppar peppar att detta inte kommer påverka spårvagnarna, men det vet vi inte i nuläget, säger Paula Alvarez.

Meddelande på Västtrafiks hemsida.
Meddelande på Västtrafiks hemsida.

Då dagen kommer bjuda på några plusgrader är det alltså möjligt att snön smälter bort, vilket kan komma att leda till halka.

– Risken när det smälter är ju att det blir riktigt halt istället, säger Paula Alvarez.

Hennes bästa tips till resenärerna som ska bege sig till jobbet är att hålla sig uppdaterade via hemsidan eller appen.

ANNONS

– Jag tror man får ha i åtanke att det kommer bli en del inställda turer. Det kan också komma att bli en del förseningar. Det bästa man kan göra är att hålla sig uppdaterade via vår hemsida eller vår app där vi lägger ut all nödvändig information så fort vi vet något, säger Paula Alvarez.

Under eftermiddagen kom busstrafiken igång igen, meddelar Västtrafik.

ANNONS