Stökig natt i Göteborg

Efter Sveriges VM-succé på tisdagen var natten i Göteborg stökig. Polisen har fått flera larm som rör sig om misshandel, rån och rånförsök.
– Det kan bli så när det är mycket folk ute. Sverige spelade, det är Partille cup och det var en go kväll med bra väder, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS

Strax före midnatt drog nattens stökigheter i Göteborg igång. Halv tolv-tiden på natten larmades polisen till Kungsportsplatsen. Tre pojkar ska där ha gått fram till en man och ropat "heja Sverige" och därefter försökt stjäla mannens halskedja.

– Det var troligen för att få mannens uppmärksamhet, säger Christer Fuxborg.

Pojkarna lyckas inte stjäla halskedjan och sprang då från platsen. Ingen är i nuläget gripen för rånförsöket. Gärningsmännen beskrivs vara i 14-16-årsåldern. Det är oklart om mannen som blev utsatt för rånförsöken blev skadad, man han behövde i alla fall inte uppsöka sjukhus.

Cirka en halvtimme senare fick polisen ett nytt larm. En man i 25-årsåldern hade blivit rånad i Kortedala och i samband med det knivskuren.

ANNONS

– Därefter hoppade mannen som blev rånad på en vagn och polisen mötte honom utanför SKF i Gamlestaden. Patrullen körde honom till sjukhus, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannens skadeläge var på onsdagsmorgonen fortfarande oklart. Ingen är gripen för händelsen.

"Mycket folk ute"

Vid halv ett-tiden på natten larmades polisen om att en person hade blivit rånad på sin mobiltelefon i Brunnsparken av flera personer.

– Det var flera stycken som gav sig på offret. Personen fick ta emot flera slag, säger Christer Fuxborg.

Personen behövde dock inte uppsöka sjukhus. Gärningsmännen sprang ifrån platsen i okänd riktning. Ingen person är i nuläget gripen.

En orsak till att flera rån har ägt rum under natten kan enligt Fuxborg vara att ovanligt många personer var ute i Göteborg.

– Det kan bli så när det är mycket folk ute. Sverige spelade, det är Partille cup och det var en go kväll med bra väder, säger Christer Fuxborg

ANNONS