Stödstrejk mot utvisningar avslutas

Protesterna mot utvisningar till Afghanistan fortsätter inte i Göteborg. De kommer istället hållas under andra former, som att lämna in information om säkerhetsläget i Afghanistan till Migrationsverket.

ANNONS
|

Personernapå Olof Palmes plats kommer att avsluta sinstrejk för att fokusera på skolstart. De har protesterat mot utvisningar till Afghanistan tillsammans med manifestationen i Stockholm och andra städer i landet.

Den i Stockholm pågår fortfarande och några av de från Göteborg kommer nu att ansluta till den. Istället för strejken i Göteborg kommer det att hållas fortsatta manifestationer varje fredag där sammanställningar av det aktuella säkerhetsläget i Afghanistan överlämnas till Migrationsverket.

Läs mer här: "Afghanistan är inte säkert för någon"

GP har tidigare skrivit om manifestationerna vid Olof Palmes plats i Göteborg. Hundratals personer har samlats vid platsen de senaste veckorna för att protestera mot utvisningarna till Afghanistan. Manifestationens talespersoner Arif Moradi, Hamid Saadat och Zahra Samadi berättade att de sovit på platsen i flera nätter när GP besökte platsen.

ANNONS

– Vi vill stoppa utvisningarna till Afghanistan. Vi har ett mål, då spelar det ingen roll om vi blir trötta, sade Arif Moradi då.

ANNONS