Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Spårvagnstrafik förbi Botaniska stoppas i nio dygn

All spårvagnstrafik förbi Botaniska Trädgården ska stoppas i nio dygn, från och med den 28 oktober. Istället kommer ersättningsbussar sättas in. Även Säröbanans gång- och cykelväg kommer att vara avstängd. Anledningen är att spåren ska rustas upp.

Mellan 28 oktober och 9 november kommer spårvagnshållplatsen Botaniska Trädgården vara ur bruk. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är ett spårunderhåll som ska göras vid Botaniska. Vi byter ut spåren successivt i takt med att spåren ska underhållas, säger Mette Ramquist, presschef vid Västtrafik.

All spårvagnstrafik mellan Botaniska och Marklandsgatan kommer att stängas av. Istället kommer Västtrafik att sätta in ersättningsbussar. 

– Vår ambition är att att resenärerna ska påverkas så lite som möjligt av det här. Vi försöker planera trafiken så att trafiken ska flyta på som vanligt, säger Mette Ramquist. 

Körfält stängs av 

Enligt Anders Sahlberg, pressansvarig på Trafikkontoret, är det är inte bara spårvagnstrafiken som påverkas av spårarbetet. På Dag Hammarskjöldsleden kommer ett körfält i södergående riktning att stängas av under en period på dygnet. 

– Körfältet kommer att öppna under rusningstrafiken på eftermiddagen för att det inte ska skapas köer, säger Anders Sahlberg.

Gång och cykeltrafik påverkas 

Även gång- och cykeltrafikanter kan få planera om sin färdväg under de berörda dagarna. Säröbanans gång- och cykelväg mellan Annedalsmotet och Margretebergsmotet, intill Botaniska, kommer att stängas av. 

– Det gör man för att komma åt spåren och jobba med stora maskiner, säger Anders Sahlberg.

Enligt honom en del buller och oljud höras från platsen under tiden arbetet är igång. 

– Buller kan förekomma när man jobbar med räls och metall, säger Anders Sahlberg

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.