Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Spårvagnstrafiken mellan Wavrinskys plats och Guldheden är inställd under helgen. Bilden är en arkivbild. Bild: Erik Abel

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Spårvagnssträcka inställd till på måndag

Under lördagen uppstod ett växelfel vid Wavrinskys plats. Men reparationen kräver att marken grävs upp. Västtrafik har därför tvingats ställa in spårvagnstrafiken mellan Wavrinskys plats och Guldheden under helgen.

Det är linje 10 som drabbas av störningarna i spårvagnstrafiken. Fram till måndag morgon kommer linjen inte köra på sträckan mellan Wavrinskys plats och Guldheden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har bussar som kommer köra under tiden, som pendlar mellan Warinksys plats och Guldheden. Man kan hoppa av och på vid Wavrinskys plats, men därifrån får man ta ersättningsbussar vidare till Guldheden, säger Karoline Höög vid Västtrafiks störningsjour.

Ersättningsbussarna kommer gå lika ofta som spårvagnarna.

– Vi försöker täcka turtätheten så likt det går, men vi kan inte sätta ut några exakta tider, säger Karoline Höög.

Marken måste grävas upp

Orsaken bakom stoppet är ett växelfel som uppstod under lördagseftermiddagen. Men för att reparera felet måste marken grävas upp.

– Det är en växel där man kan välja att åka rakt fram eller till vänster, men något har hänt så man inte köra till vänster utan bara rakt fram. Men man då måste gräva upp asfalten för att gå in underifrån och laga felet, därför dröjer det till på måndag, säger Karoline Höög.

Linje 10 beräknas gå som vanligt från klockan 08 på måndag morgon.

– Vi kommer täcka upp med buss även under morgontrafiken på måndagen, säger Karoline Höög.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.