Spårvagnskrock i Göteborg

ANNONS
|

Två spårvagnar, linje 10 och linje 6, har krockat med varandra vid Rambergsvallen på Hisingen i Göteborg. Den ena spårvagnen ska ha kört in i den andra. Enligt läsare som har hört av sig till GP hördes krocken rejält.

- En rejäl smäll hördes över Lundby. Nu är det både polis och ambulans här, säger en läsare.

Enligt uppgifter ska inte några personer vara skadade i olyckan.

- Strax efter klockan 19 så har en linje 10 och en linje 6 gått ihop, men jag har inte fått några uppgifter om personskador,säger Magnus Bengtsson, störningsinformatör på Västtrafik.

Körde in i stillastående vagn

Vittnen på plats uppger att en spårvagnar stått stilla på platsen efter ett elfel och att en tredje vagn kört in i en av de stillastående vagnarna.

ANNONS

- Vi satt i en spårvagn precis bakom den som körde in i den som stod stilla. Den fick hela bakre delen intryckt så att den blev skev. Vi fick ta buss till Eketrägatan istället och promenera sista vägen hem eftersom vagnarna inte gick, säger vittnet till Göteborgs-Posten.

Västtrafik bekräftar att man haft ett stopp på sträckan innan olyckan, men kan inte bekräfta hur olyckan gått till.

Stopp i spårvagnstrafiken

På grund av olyckan blev det stopp i spårvagnstrafiken på hållplatserna Rambergsvallen - Gropegårdsgatan.

- Olyckan påverkar linjerna 5, 6 och 10. De som kommer från centrum vänder vid Wieselgrensplatsen och den andra delen av sträckan pendlar mellan Länsmansgården och Eketrägatan, säger Magnus Bengtsson.

Strax efter klockan 20 meddelar Västtrafik att spårvagnarna är bärgade från platsen och stoppet i spårvagnstrafiken uppklarat.

ANNONS