Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Spårvagn spårade ur på Avenyn

  Det rådde tidigare i kväll totalstopp i kollektivtrafiken efter att en spårvagn spårade ur på Avenyn på fredagskvällen. Spårvagnen bärgades senare från platsen – ett arbete som pågick i flera timmar.

  Det var en spårvagn på linje 4 som vid 20-tiden spårade ur på Avenyn. Händelsen påverkade flera linjer och bussar eftersom spårvagnen delvis blev stående på en gångbana.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Eftersom det har skett vid Valand är det egentligen stopp i tre olika riktningar just nu, sa Camilla Kaneflo vid Västtrafiks störningsjour kort efter det inträffade.

  – Mot Valand, mot Brunnsparken och mot Korsvägen. Både buss- och spårvagnstrafik påverkas och vi har i nuläget ingen prognos för när det kan vara uppklarat.

  Varför spårvagnen spårade ur är ännu oklart. Enligt polisen ska den ha kommit från Engelbrektsgatan och varit på väg ner mot Vasagatan. Vid Valand ska den ha bromsat och plötsligt spårat ur av oförklarlig anledning.

  – Det står två servicebilar från Göteborgs Spårvägar på plats nu, men ingen polis, brandkår eller ambulans i nuläget. Det var en ganska rejäl urspårning, men folk har gått ur och det verkar inte vara någon skadad. Det är dock förvånansvärt att ingen ambulans ännu dykt upp, sa ett vittne på platsen tidigare i kväll.

  Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

  Bärgare har funnits på platsen sedan 21-tiden och arbetet med att få bort spårvagnen beskrevs då som omfattande. Prognosen till när trafiken kunde rulla igen sattes till klockan 23, enligt Västtrafiks störningsjour.

  Linjerna som påverkades av stoppet är 2, 3, 4, 5, 7 och 10.

  Vid 23.30-tiden hade spårvagnen flyttats och trafiken kunde rulla på som vanligt.

  –Det kan hända att det blir några följdförseningar dock, säger Simon Samuelsson, vid Västtrafiks störningsjour.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.