Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

Spårvagn spårade ur i centrala Göteborg

En spårvagn spårade under onsdagsförmiddagen ur i centrala Göteborg efter att ha krockat med en buss. Olyckan inträffade precis intill Polhemsplatsen vid Centralstationen.

Vid elvatiden på onsdagsförmiddagen spårade en spårvagn ur längs Burggrevegatan intill Polhemsplatsen i centrala Göteborg. Urspårningen skedde efter en krock med en buss.

En person kördes efter olyckan med ambulans till sjukhus.

– En yngre man som har suttit längst fram i bussen är avförd med ambulans med smärta i nacke och rygg. Han ska vara lindrigt skadad, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt Lisa Räng, på Sahlgrenskas presstjänst, handlar det om en man i 25-årsåldern. Hans tillstånd ska vara stabilt.

Olyckan lamslog i nära en timme kollektivtrafiken vid platsen.

– Det är linje 9 som krockat med en buss och spårat ur. Det kommer vara stopp i ett antal timmar. Linje 4, 7, 9 och 11 kör istället över Redbergsplatsen, berättade Gunilla Wicktor, presstalesperson för Västtrafik under den pågående insatsen.

Vid 12-tiden hade räddningspersonalen lyckats få bort både bussen och spårvagnen från platsen och trafiken kunder därefter igen rulla på som vanligt igen.

Bakgrunden till hur själva olyckan gick till var då fortfarande oklar.

– Det har skrivits en rapport vilket innebär att olyckan kommer att utredas, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.

Mest läst