Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

20180213_211236.jpg
Bild: Mikael Berglund

Spårvagn och polisbil i krock på Avenyn

En spårvagn och en polisbil krockade utanför Stora Teatern på Avenyn under tisdagskvällen. En polis har skadats i olyckan och har förts till sjukhus för kontroll. Under cirka en timme var det stopp i spårvagnstrafiken vid platsen.

Larmet om en olycka mellan en spårvagn och en bil krockat i centrala Göteborg kom in vid 21-tiden under tisdagskvällen. Det visade sig kort därefter att det rörde sig om en polisbil och en spårvagn som krockat.

– Det är en spårvagn som har krockat med en polisbil, sa L-O, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten ska spårvagnen ha spårat ur i samband med krocken. Polis var snabbt på plats vid olyckan.

– Det stämmer att de har krockat, men mycket mer vet vi inte just nu. Det ska ha hänt vid Kungsportsavenyn och vi väntar på bekräftelse kring om någon är skadad vilket vi inte vet nu, sa Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst, precis efter att händelsen inträffat.

En polis skadad

Enligt polisen har en polisman körts av en polispatrull till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll. Den skadade polismannen ska ha klagat över smärta från revbenen. Ingen annan person uppges ha skadats i olyckan.

Olyckan kommer att utredas och överlämnas till riksenheten för polismål. En polishelikopter i tjänst har både fotat och filmat olycksplatsen. I nuläget är det inte klart vem som ligger bakom olyckan, utan det får utredningen visa, uppger polisen.

Vagnen spårade ur

Det var stopp i spårvagnstrafiken vid hållplatsen Valand på grund av olyckan i cirka en timme och flera linjer påverkades.

Spårvagnen hade spårat ur i samband med olyckan och det tog därför längre tid än vanligt för trafiken att rulla igen vid platsen.

– Man måste lyfta upp den, lyfta ner den igen och få den tillrätta på spåret, det är det som tar lite tid, säger Viktor Lundberg, vid störningsjouren.

Mest läst