Spårvagn och personbil i krock

En spårvagn krockade under fredagen med en personbil mellan Olskroken och Svingeln. Detta medförde stopp i spårvagnstrafiken på sträckorna mellan Centralstationen, Redbergsplatsen och Gamlestadstorget. Under kvällen väntas förseningar på drabbade linjer.

ANNONS
|

Larmet om olyckan inkom klockan 17:33. En personbil ska ha kolliderat med en spårvagn mellan hållplatserna Olskroken och Svingeln. Enligt räddningstjänsten skall olyckan vara av mindre omfattning.

– En person som åkt i personbilen har ryggsmärtor och kommer att tas till sjukhus med ambulans, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt polisen skall ingen person på spårvagnen har skadats.

Förseningar i spårvagnstrafiken

Olyckan medförde stopp i spårvagnstrafiken. Det är linjerna 1, 3, 7, 9 samt 11 som påverkats.

– Vi har satt in bussar som kommer ersätta spårvagnarna, sa Camilla Kaneflo, störningskoordinator vid Västtrafik.

Vid 18:25 meddelade västtrafik att trafiken kunde rulla igen som vanligt på de drabbade sträckorna.

ANNONS

– Men det kommer nog vara förseningar ett tag till under kvällen, sa Linnea Lorensson, störningskoordinator vid Västtrafik.

Västtrafik satte in ersättningsbussar mellan hållplatserna Centralstationen, Redbergsplatsen och Gamlestadstorget. Från Olskrokstorget kördes ingen kollektivtrafik tills olyckan var uppklarad.

– Där får vi hänvisa till andra närliggande hållplatser då det inte går att komma in med buss på Olskrokstorget just nu, sa Camilla Kaneflo.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS