Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: Läsarbild

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Spårvagn och bil i krock

  En spårvagn och en personbil kolliderade under fredagskvällen i Majorna. Två personer har förts till sjukhus, varav en skadats allvarligt.

  Vid 20-tiden kom ett larm om att en personbil och en spårvagn hade krockat i Majorna.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Olyckan ska ha skett i en rondell och korsning. Bilen ska ha kört i rondellen som har en korsning där spårvagnen kör och där ska de ha krockat, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

  Två personer färdades i bilen och den ena kunde ta sig ut på egen hand. Den andra personen fick däremot klippas ut ur fordonet. Klockan 21 meddelade räddningstjänsten GP att personerna var ute.

  – Vi har gjort ett säkert uttag ur bilen, och nu har ambulansen hand om de personerna som vi har tagit ur bilen, säger Mats Gränsmark.

  Två personer till sjukhus

  Två ambulanser och en läkarbil skickades även till platsen. Klockan 21 meddelande SOS Alarm att två personer förts till sjukhus.

  – Två personer har avförts med ambulans, säger Mia Lorén, något som Jenny Widén vid polisen bekräftar.

  Klockan 10.00 under lördagen uppger Sahlgrenska Universitetssjukhuset att de fortfarande vårdar en kvinna i 70-årsåldern. Hennes tillstånd beskrivs som allvarligt med stabilt.

  Spårvagnstrafiken på linje 3 mellan Mariaplan och Marklandsgatan var indragen under räddningsarbetet, men vid 21.30 kunde vagnarna återigen rulla.

  Polisen har skrivit en anmälan i samband med olyckan.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.