Spårvagn och bil i kollision

En spårvagn och personbil krockade mellan Svingeln och Olskroken under onsdagseftermiddagen. Det blev stopp för flera linjer som passerade platsen.
– Det var inga personskador, säger Jenny Widén vid polisen.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom in vid 17-tiden under onsdagen. En personbil och en spårvagn ska ha krockat mellan Svingeln och Olskroken.

Enligt Västtrafik var det inledningsvis stopp i spårvagnstrafiken i riktning mot Redbergsplatsen till följd av olyckan. Spårvagnslinje 1,3, 6 och 8 påverkades av stoppet.

– Vi får lägga om spårvagnstrafiken i riktning mot Redbergsplatsen, säger Fanny Chass vid Västtrafiks störningsjour.

Vid 18-tiden meddelade Västtrafik att trafiken åter rullade som vanligt vid platsen.

Inga personskador

Enligt räddningstjänsten ska bilen ha blivit påkörd vid fronten. Spårvagnen ska ha klarat sig utan några skador.

– Föraren sitter kvar i bilen, tillsynes utan skador, sa Rolf Kagelind vid räddningstjänsten Storgöteborg, precis efter att händelsen inträffat.

ANNONS

Även polis larmades till platsen. Enligt polisen blev ingen person skadad i olyckan, men personbilen ska ha blivit kraftigt demolerad och fick därför bärgas från platsen.

– Bilen blev intryckt i sidan så den fick bärgas, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen region Väst.

Tidigare under onsdagseftermiddagen inträffade en annan olycka mellan en spårvagn och en personbil vid Redbergsplatsen. Ett tillfälligt stopp i spårvagnstrafiken uppstod även då och föraren av personbilen fick föras till sjukhus med lindriga skador.

LÄS MER:Spårvagn och personbil kolliderade

ANNONS