Spårvagn i krock utanför Filmstaden

En person har körts till sjukhus efter en krock mellan en personbil och en spårvagn utanför Filmstaden Bergakungen. Personen klipptes efter olyckan loss ur personbilen av räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom in till räddningstjänsten vid 17.15-tiden på fredagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten satt en person kvar i personbilen efter kraschen.

– Det verkar som att bilen är sned och att personen därför inte kan ta sig ut från den, men jag vet i nuläget ingenting om skadeläget, berättade Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten kort efter larmet.

Stopp i spårvagnstrafiken

Västtrafik uppger att olyckan just nu gör att linje 2, 6, 8 och 13 är inställda från Bergakungen i riktning mot Korsvägen. Någon prognos för när trafiken kan vara igång finns i nuläget inte.

– Det jag vet är att det är en spårvagn längs linje 6 som har krockat med en personbil och i nuläget har vi inte satt in någon ersättningstrafik längs de berörda linjerna, säger Helin Bekir, störningskoordinator på Västtrafik.

ANNONS

Vid 17.30-tiden meddelade räddningstjänsten att man hade klippt upp personbilen för att få ut den fastklämda personen.

Kvinna fick lindriga skador

En stund senare meddelade räddningstjänsten att personen hade körts i ambulans till sjukhus. Enligt räddningstjänstens uppgifter var personen då inte livshotande skadad.

Sahlgrenska Universitetssjukhusets presstjänst kunde senare meddela att personen, en kvinna i 50-årsåldern, vårdades på sjukhuset med lindriga skador.

Vid 18-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar och arbetade vid olycksplatsen.

– Vi håller på och städar upp lite efter olyckan och kommer vara kvar en stund till, säger Dan Lindqvist.

Västtrafik kunde strax därefter meddela att spårvagnstrafiken återigen rullar förbi platsen.

ANNONS