Spårvagn i krock med bil

En spårvagn krockade med en bil på Stampgatan i närheten av Polhemsplatsen i centrala Göteborg. En person skadades lindrigt, enligt polisen.

ANNONS
|

Larmet kom in strax innan klockan åtta på fredagsmorgonen.

– Det är en spårvagn som har kolliderat med en bil på Stampbroarna alldeles utanför Ullevi, sadeJane Börjesson, trafikledare vid Spårvägens trafikledningscentral, strax efter att olyckan inträffade.

Räddningstjänsten var snabbt på plats.

– Det ska inte vara någon kvar i bilen, det ska vara lugnt på platsen, sadeLars Jostelius, larm- och ledningsoperatör vid tidpunkten för olyckan.

Stor trafikpåverkan

Enligt Västtrafik påverkas all busstrafik från Heden mot Polhemsplatsen i riktning Partille och Nils Ericson terminalen. Det är helt stopp i spårvagnstrafiken för linjerna som trafikerar platsen.

– När det gäller spårvagnstrafiken så är det linjerna 1, 2 och 3mellan Centralstationenoch Ullevi Norra och Centralstationen och Ullevi Södra som påverkas, säger störningskoordinator på Västtrafiks störningshantering.

ANNONS

Trafiken är omlagd just nu, men resenärer får räkna med köer och förseningar.

Även polis är på plats.

– Vi försöker underlätta arbetet på platsen. Men jag vet inget om omfattning eller skadeläget just nu, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.

En person skadad

Vid halv nio-tiden meddelar räddningstjänsten att de har lämnat platsen.

–Vi har avslutat det, personerna i fråga hade kommit ut ur bilen, sägerLars Jostelius vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt polisen skadades en person lindrigt i olyckan, men behövde inte föras med ambulans till sjukhus.

Strax innan klockan nio ska trafiken vara igång igen.

ANNONS