Spåret efter dödsskjutningen - man i pyjamasbyxor

Två män har häktats på sannolika skäl misstänkta för dråp efter dödsskjutningen i Kungsladugård. Samtidigt uppger polisen att man är intresserade av uppgifter om en man i randiga pyjamasbyxor. – Vi kan sätta den här personen i samband med brottet, säger spaningsledaren Thord Haraldsson.

ANNONS
|

Under onsdagen häktades två män misstänkta för dödsskjutningen i Kungsladugård i Göteborg i söndags.

Det var vid 12-tiden i söndagssom en man i 25-årsåldern hittades svårt skottskadad utanför en bostad i området. Mannen avled kort därefter av sina skador.

Under onsdagen begärde åklagaren Carl-Henric Andersson tre män häktade misstänkta för dråp efter skjutningen. Häktningsförhandlingarna hölls under onsdagseftermiddagen ochGöteborgs tingsrätt ansåg bara att det fanns tillräckliga skäl att häkta två av männen. En av de häktade männen har tidigare varit medlem i Hells Angels supportgrupp Red & White crew. Mannen lämnade enligt uppgifter till GP nyligen organisationen.

Två personer släppta

De tre männen som begärdes häktadeanhölls under söndagen misstänkta för inblandning i dödsskjutningen.Ävenen kvinna anhölls misstänkt för iblandning i brottet under söndagen. Inledningsvis var de fyra misstänkta för medhjälp till mord.

ANNONS

Brottsmisstankarna mot dem har under utredningen förändrats och den misstänkta kvinnan släpptes tidigare under onsdagen på fri fot och begärdes inte häktad av åklagaren Carl-Henric Andersson.

– Hon är släppt, men misstankarna kring hennes delaktighet i brottet kvarstår, berättadeförundersökningsledaren Carl-Henrik Andersson tidigare under onsdagen.

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson är spaningsledare i fallet. Han berättar att misstankarna mot mannen som inte häktades kvarstår. Även kvinnan som släpptes är formellt fortfarande misstänkt för iblandning i brottet enligt kommissarien.

– Hon är väl formellt fortfarande misstänkt, men honhar lämnat sådana uppgifter som vi har kunnat kontrollera, och vi har ingen anledning att betvivla dem i nuläget, säger Thord Haraldsson.

Söker man i pyjamasbyxor

Haraldsson berättar att brottet i nuläget rubriceras som ett misstänktdråp efter att den avlidne mannen undersökts av en rättsläkare.

– Misstanken omdråp äråklagarens bedömning, men det handlar omett snabbt händelseförlopp och rättsläkarens bedömning av mannens skador gör att vihar misstanken om dråp. Han avled bara minuterna efter att ambulansen kom till platsen,säger Haraldsson.

Kommissarien berättar att polisen fortfarande inte har hittat det vapen som användes vid skjutningen. För att komma vidare i utredningen söker nu polisen en man som har setts till i området innan brottet.

ANNONS

– Vi är väldigtintresserade av iakttagelser från områdetvid 12-tiden i söndags av en person som variklädd ljusblå randiga pyjamasbyxor, träningsskor och en blå jacka. Personenhar rört sig i området och vi ärintresserade av att veta var han varit och om det är någon som har sett honom, säger Thord Haraldsson.

Är det här en av personerna som varit anhållenmisstänktför brottet eller rör det sig om ytterligare en person?

–Det vill jag inte gå in på, men vi kan sätta den här personen i samband med brottet, säger Thord Haraldsson.

Polisen vill in nuläget inte gå ut med vilket motiv som man misstänker ligger bakom dödsskjutningen.

Polisen har nu skickat olika beslag som gjorts i utredningen för analys.

– Nu är det traditionellt utredningsarbete som väntar. Vi ska fortsätta att knacka dörr i området och höra folk som vi inte har hunnit pratamed ännu, säger Thord Haraldsson.

ANNONS