Gaspar Rancz, Judit Rancz och Erika Udvary blev stransatta på Landvetter. 
Gaspar Rancz, Judit Rancz och Erika Udvary blev stransatta på Landvetter. 

Skulle flyga till Budapest - fick stå i kylan i timmar

En kvarglömd väska ställde till det. I stället för semesterresa fick de tre vännerna tillbringa större flera timmar strandsatta ute i kylan. - Precis när vi skulle stiga på planet fick vi höra att vi för vår säkerhets skull behövde flytta på oss, säger Erika Udvary.

ANNONS
|

En kvarglömd väska ställde till det ordentligt på Landvetter under måndagskvällen. En säkerhetskontroll visade att det fanns sprängstoft på väskan och snart tillkallades polisen.

Det hela resulterade i att polisens bombgrupp tillkallades och delar av avgångshallen fick spärras av. Bland avgångarna återstod bara ett flyg för dagen, vars destination var Budapest.

Resenärerna skulle precis stiga på planet när de plötslig fick flytta på sig från platsen, och kort därefter evakueras. Bland de fanns Erika Udvary, som tillsammans med vännerna, skulle resa till hemlandet i Ungern.

- Precis när vi skulle stiga på planet fick vi höra att vi för vår säkerhets skull behövde flytta på oss, säger hon.

ANNONS

Fick vård på platsen

Efter ett tag blev hon och vännerna, Gaspar och Judit Rancz, evakuerade från flygplatsen. I stället fick de tillsammans vänta utanför flygplatsen, i något kyligt kvällsväder. Det hela förvärrade när Judits man, Gaspar, började få känningar i sitt nyopererade ben.

- Han har blivit opererad i ena benet, och nu har han ingen känslan när han har fått stå upp så länge, berättar Judit.

Efter tre timmars väntande behövde man tillkalla vård och Gaspar fick hjälp vid platsen. Kvällen får de tre vännerna spendera på hotell, eftersom de bor utanför Göteborg.

Trött och besviken

Enligt Swedavia väntas flyget istället lyfta vid 08.30 på tisdagsmorgonen. Nu håller kompisgänget tummarna att resan ändå blir av - trots den jobbiga kvällen.

- Jag är trött, besviken och det känns ganska jobbigt. Vi ska åka till hemlandet Ungern, så jag hoppas att vi kommer i väg i morgon bitti, säger Judit Rancz.

ANNONS