Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/4

Skottlossning i Linné - man blev beskjuten utanför dörr

På tisdagskvällen inträffade en skottlossning i Linnéstaden i Göteborg. En man blev beskjuten i entrén till en trappuppgång. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

Det var på tisdagskvällen som polisen larmades ut till en adress i Linné i Göteborg med anledning av en skottlossning. Enligt polisen är det en man som blivit beskjuten av en maskerad man på moped när han är på väg ut från ett trapphus. En av personerna som larmade om saken var den beskjutne:

– Mannen ser en mystisk person på utsidan. Han beskriver det som en maskerad man som sitter på en moped. Sen hör han skott och parallellt krossas rutan framför honom, berättar polisens pressinformatör Thomas Fuxborg.

Så förtydligar han:

– Han förstår att mannen på mopeden har skjutit mot honom.

Skytten försvann därefter från platsen på sin moped. Han ska ha kört i riktning mot Linnéplatsen, enligt polisen.

Polisjakt slutade resultatlös

En omfattande polisinsats inleddes i jakten på skytten, men ingen har gripits misstänkt för dådet. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. 

Ett vittne uppgav för GP att han hörde minst två smällar strax innan 22-tiden. 

– Jag satt hemma när jag plötsligt hörde två skott. Då kollade jag ut ur fönstret och såg en moped åka iväg, sa han. 

Kriminaltekniker kallades till brottsplatsen. Vid trapphuset hittades två hylsor. Dessa har tagits i beslag. Flera andra personer har också sett skytten och lämnat vittnesuppgifter till polisen.

– Man beskriver den misstänkte gärningsmannen på samma sätt. Jag vet inte om den beskjutne är känd sedan tidigare av polisen. Det framgår inte i överlämningen här, men det är säkerligen något man kommer titta närmre på idag, menar Thomas Fuxborg på onsdagen.

Menar den beskjutne själv att det finns en hotbild mot honom?

– Nej, han säger sig inte veta varför han blivit utsatt för detta.

Mest läst