Skottlossning i Göteborg – flera skott avlossade

En stor polisinsats inleddes på Hisingen i närheten av Kyrkbyn efter att en skottlossning ägt rum. Flera skott ska vara avlossade, men ännu har ingen skadad person påträffats. En bil har träffats av skotten.

ANNONS
|

Larmen kom in vid kvart i sex på lördagskvällen. Det finns flera vittnesuppgifter för polisen att gå på, och man sökte i området med helikopter. I nuläget finns inga indikationer på att någon ska ha träffats av något skott.

En bil har däremot träffats av skotten och har tagits i beslag. Under kvällen har polisen genomfört dörrknackning i området. Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråpförsök.

Polisen vill inte bekräfta om man hittat tomhylsor på platsen.

– Vi har säkrat vissa spår på platsen, men vi går inte ut med detaljer, säger Martina Saghamre.

Vittne: "Såg tomhylsor"

Enligt ett vittne som varit i kontakt med GP har dock flera tomhylsor hittats vid platsen.

ANNONS

– Jag vet att det finns tomhylsor vid platsen. Jag blev orolig att min bil var träffad så jag fick gå ut och titta. Då såg jag att min bil stod parkerad precis vid tomhylsorna, berättar vittnet för GP.

Ett annat vittne hörde flera skott avlossas på platsen.

– Jag har hört pistolskott tidigare, så jag vet att det var det jag hörde, säger vittnet.

Flera tidigare händelser

Hisingen har på senare tid drabbats av flera händelser som kan kopplas till gängkonflikter i området.

Finns det något som tyder på att en person varit måltavla för skotten?

– Inte vad jag kan bekräfta på något sätt. Det är en skottlossning i bostadsområde, och det har tidigare varit liknande händelser i samma område. Jag kan inte bekräfta att det är gängrelaterat, det är för tidigt att säga något om det, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen.

Men polisen utesluter inga kopplingar i sin utredning. Polisens tekniker håller just nu på att sammanställa det insamlade materialet.

– Vi tittar naturligtvis på samband med tidigare händelser, säger vakthavande befäl Martina Saghamre.

ANNONS