Skjutningen i Hjällbo: En yngre man gripen i Stockholm

ANNONS
|
Larmet kom strax efter klockan 19 på tisdagskvällen och skjutningen orsakade ett stort polispådrag på och runt fotbollsplanen vid Bläseboskolan. Den skottskadade 29-årige mannen vårdas på sjukhus. Tillståndet bedöms som allvarligt men stabilt.

Dubbelt träffad

Han träffades av en kula i överkroppen som punkterade en lunga. En annan kula fastnade i foten.

I första förhör ska mannen, enligt uppgift till GP, ha pekat ut och namngivit åtminstone den ene av skyttarna. Alla inblandade, både misstänkta och målsägande hemmahörande i närområdet och känner till varandra.

- Vi står lite frågande inför vad detta egentligen är. Det mesta tyder på att det rör sig om någon typ av intern konflikt i stadsdelen Hjällbo, konstaterar en polisman i nordost.

Gripen i Stockholm

Under gårdagen fattades åklagarbeslut på att anhålla en man i 25-årsåldern i sin frånvaro. Han greps senare av Södermalmspolisen i Stockholm.

ANNONS

- Gripandet gick lugnt till. Rubriceringen på utredningen är i nuläget försök till mord. Vi hoppas få honom transporterad hit inom kort och räknar med förhör tidigt under torsdagen, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i Region Väst.

Utredande polis ser i nuläget inga kopplingar mellan det senaste skottdådet och den mycket uppmärksammade dödsskjutningen av en lärare utanför Lövgärdesskolan, morgonen den 11 maj.

Spelade fotboll

Alldeles i närheten av där det sköts under tisdagskvällen, befann sig många personer – varav flera ungdomar – för att spela fotboll.

Enligt vittnesmål lämnade de två gärningsmännen på motorcykel eller moped.

Parallellt med jakten på de skyldiga i mordförsöksärendet, tvingades polis att spärra av på minst fyra platser i Angered, där det uppstått plötsliga bilbränder.

Det är ännu oklart om eldsvådorna varit tänkta som avledande manövrar eller om det ena inte har med det andra att göra.

Vapen saknas

- Vi har sökt efter vapen, men inte hittat något. Utöver det har vi förhört en hel del vittnen, förklarar pressinformatör Christer Fuxborg.

Både den nu anhållne och brottsoffret kända av polisen sedan tidigare.

- Ja, men det är för tidig att säga om den här skjutningen går att koppla till något annat fall, förtydligar Fuxborg.

29-åringen figurerade nyligen i ett omfattande våldsbrottsärende, men friades efter en årslång utredning.

ANNONS

ANNONS