SKF varslar 200 tjänstemän

ANNONS
|

Varslet omfattar anställda i Sverige, och då främst tjänstemän anställda på SKF i Göteborg.

Men även anställda i övriga Sverige kan komma att beröras, uppger SKF i ett pressmeddelande.

Tio procent av företagets tjänstemän får gå.

- Varslen kommer till följd av en omstrukturering som vi gjorde i december, och berör 200 tjänstemän främst i Göteborg. Vi har nu inlett förhandlingar med facket, ett arbete som vi tror kommer att vara klart i slutet på februari, säger Theo Kjellberg, pressansvarig för SKF-koncernen.

SKF har totalt 1650 anställda i Sverige.

- De tjänstemän som främst berörs är de som arbetar inom administration, marknadsföring och sälj. Alla som inte arbetar inom produktionen, säger Theo Kjellberg.

ANNONS

Varslet är en direkt följd av sammanslagningen av de två affärsområdena Strategic Industries (SI) och Regional Sales and Service (RSS), samt effektivisering.

Syftet är att förenkla organisationen med en struktur som är mer kund- och affärsdriven, för att SKF ska nå sina finansiella mål och skapa tillväxt.

Niklas Thoresson, klubbordförande för Unionen på SKF säger:

- Efter sammanslagning av enheter är det inte så onaturligt att det blir effektiviseringar och besparingar. Och de flesta tror att organisationsförändringar är en bra väg framåt.

- Sedan är det naturligtvis inte bra att förlora kollegor. Men det kunde varit värre och nu är det som det är, säger han.

Om det väntar ytterligare nedskärningar inom SKF är ännu oklart. Företaget är inne i sin "tysta period" inför sin bokslutskommuniké den 28 januari.

SKF är en ledande global leverantör av lager, tätningar, mekatronik, smörjsystem och tjänster.

Företaget finns i fler än 130 länder.

Försäljningen 2013 uppgick till 63597 miljoner kronor och antalet anställda var 48401.

ANNONS