Sköts ihjäl utomhus - kan kopplas till gängkonflikt

På söndagskvällen hittades en man i 20-årsåldern död i Lövgärdet i Göteborg. Nu har polisen inlett en förundersökning om mord. – Han hittades skjuten och vi har inlett en förundersökning på mord, säger Magnus Andreasson, jourkommissarie vid polisens utredningsjour.

ANNONS
|

Polisen larmades till en plats i Lövgärdet strax efter 20-tiden på lördagskvällen efter att en man hittats död utomhus i anslutning till en fotbollsplan i området.

Väl på plats kunde polisen konstatera att det rörde sig om ett mord.

– Han hittades skjuten och vi har inlett en förundersökning på mord, säger Magnus Andreasson, jourkommissarie vid polisens utredningsjour.

Stort område avspärrat

Ett stort polispådrag fanns på platsen bara kort efter att man larmats dit. Minst åtta patruller var närvarande runt ett stort område som man hade spärrat av.

– Avspärrningarna är i storlek som motsvarar ungefär en halv fotbollsplan, säger Per Magnusson, insatschef vid polisen.

ANNONS

Det stora pådraget resulterade i att flera boende från området samlades vid platsen, bland de flera oroliga föräldrar.

Enligt ett vittne på platsen ska man ha hört mellan åtta till tio smällar i snabb takt under kvällen.

Pratat med flera vittnen

Polisen har under kvällen bland annat sökt av en fastighet som finns i anslutning till fotbollsplanen, samt sökt av ett skogsparti i närheten. Under kvällen har man förhört flera personer angående skjutningen, men om någon har varit vittne till händelsen vill man i nuläget inte gå in på.

– I nuläget vill vi inte gå in på detalj. Varken hur de kan ha sett det, var de kan ha sett det eller vad de har sett, säger Magnus Andreasson.

Enligt uppgift till GP ska en fotbollsförening som uppehåller sig vid området ha sett den döde mannen ligga utomhus i närheten av en fotbollsplan. Fotbollsföreningen har under kvällen förhörts av polisen. Enligt fotbollsföreningenhar den skjutne mannen inte en koppling till dem.

Kan ha koppling till gängkonflikter

Vid midnatt mot måndagen jobbar polisen på tre olika fronter. Man håller på att utföra en teknisk undersökning på brottsplatsen, underrätta anhöriga och personal på sjukhus jobbar med att identifiera den skjutne mannen.

– Vi har en arbets-ID på personen som är avliden. Den är inte styrkt till 100 %, det ska vara en man i 20-årsåldern, säger Magnus Andreasson.

ANNONS

Är den här mannen känd hos er sedan tidigare?

– Jag vill inte gå in på det och spekulera när det gäller det här.

Har händelsen koppling till den senaste tidens gängkonflikter?

– Det är inget som vi kan bortse ifrån. Naturligt är det något som vi har med oss i tänket.

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande mord.

ANNONS