Sex bilar i lågor vid Tuve torg

ANNONS
|

Larmet kom vid femtiden på morgonen och ledde till ett stort pådrag. Brandenheter från tre stationer tog sig till platsen och totalt var 20 brandmän inblandade i släckningsarbetet.

Är du där? Vet du mer? Kontakta GP! Ring/sms:a 72010 eller mejla till 72010@gp.se

Då bilarna var parkerade intill en byggnad fanns det stor risk för att branden skulle sprida sig vidare till fastigheten. Ett vittne berättar att flera fönster på en intilliggande byggnad smält av värmen.

- Det är bara ett par meter från den närmaste bilen och ett hus och det kunde gått riktigt illa om det spritt sig, säger vittnet till Göteborgs-Posten.

ANNONS

Ett snöliknande skum från släckningsarbetet täckte bilarna när folk i området kom till sina arbetsplatser på måndagsmorgonen.

- Många är chockade och den första kopplingen är "oj, har det snöat?", sedan bestörtning och besvikelse när man får se bilarna, berättar ett vittne på platsen.

Sex fordon utbrända

Enligt den första rapporten brann två bilar, men väl på plats möttes räddningstjänsten av att elden spritt sig till flera fordon. Totalt skadades sex bilar i branden: fem av bilarna stod bredvid varandra och en av dem var parkerad flera hundra meter bort.

Flera av fordonen är, enligt polisen, helt utbrända.

– Det går inte att identifiera bilarna och söka upp ägare på det sättet ännu, säger Göran Andreasson, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Misstänker ni något brott?

– Det är sällan bilar börjar brinna av sig själva. Men det händer ibland, speciellt den här tiden på året. Vi får titta på det, vi vet för lite just nu, säger Göran Andreasson.

Släckningsarbetet gick snabbt och efter 20 minuter var branden släckt. Enligt polisen finns det inga rapporter om skadade i samband med branden. En av fastigheterna har fått skador på fasaden. Enligt polisen ska vittnen ha sett flera personer lämna platsen springandes i samband med att bränderna startade.

ANNONS

Polisen har under måndagsmorgonen spärrat av platsen.

- Vi har varit på plats, men vet väldigt lite eftersom vi inte kunnat göra någon platsundersökning i väntan på att fordonen ska svalna av, vilket kan ta lite tid, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman.

Verkar anlagd

Han uppger att det finns flera saker som pekar på att bilbränderna ska ha varit anlagda.

- Vi har fått indikationer på att det funnits personer springandes från platsen i samband med branden. Det är också två brandställen och sannolikheten att det ska uppstå två bilbränder genom tekniskt fel eller olyckshändelse är minimal.

Polisen har upprättat en anmälan om grov skadegörelse genom brand.

- Vi kommer att försöka göra en teknisk undersökning under dagen, men det är en situation som är svår med tanke på omständigheterna. Mycket försvinner i branden, säger Stefan Gustafsson.

Under fredagskvällen brann det i en garagelänga i Björkekärr i Göteborg. Fem bilar och en motorcykel skadades i branden. Branden misstänks ha varit anlagd, men enligt polisen är det för tidigt att säga om det finns några kopplingar till bilbränderna i Tuve.

ANNONS