Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

stream-binary
Efter att Lars Hansson uteslutits ur Sverigedemokraterna saknar man representation i kommunstyrelsen. Därför kommer man att säga upp de politiska sekreterarna. Bild: Jonas Lindstedt

SD:s sekreterare i Göteborg sägs upp

Samtliga fyra av Sverigedemokraternas politiska sekreterare i Göteborg kommer att sägas upp av kommunen. Det ska kommunstyrelsen besluta om nästa vecka.

I början av februari beslöt partistyrelsen att Sverigedemokraternas kommunalråd Lars Hansson skulle uteslutas ur partiet. Beslutet betyder att partiet saknar representation i kommunstyrelsen och därmed mister rätten till politiska sekreterare som stöd i det politiska arbetet där.

Det är anledningen till att de fyra politiska sekreterarna Björn Tidland, Stefan Falkrop, Staffan Levinsson och Jörgen Fogelklou kommer att sägas upp av Göteborgs kommun. Beslutet ska fattas på kommunstyrelsen sammanträde nästa onsdag.

Läs mer: Lars Hansson (SD) blir politisk vilde

Har en månads uppsägning

Bakom yrkandet står Moderaterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna, vilket innebär att det finns en bred politisk majoritet i frågan.

De politiska sekreterarna sägs upp från och med den 1 mars med en månads uppsägning, enligt yrkandet.

– Det är naturligtvis tråkigt men jag kan inte gå in på den juridiska biten om man har rätt att göra det eller inte. Jag är anställd av Göteborgs stad och är anställda för att bistå den parlamentariska gruppen, och den finns ju fortfarande, säger Jörgen Fogelklou, gruppledare för SD och distriktsordförande, till P4 väst.

Läs mer: Lars Hansson vill sparka alla SD:s politiska sekreterare

Mest läst