Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

SD: Kommunstyrelsens ordförande ”en glad och käck tjej”

När förra året summerades i kommunfullmäktige blev det gräl efter att SD-ledamoten Lars Hansson kallade kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson ”glad och käck”.

Göteborgs årsberättelse för 2016 godkändes ikväll på kommunfullmäktige. Förra året var på många sätt ett bra år för Göteborg. Tillväxten var hög och arbetslösheten sjönk.

Kommunstyrelsen Ann-Sofie Hermansson (S) lyfte fram tre saker. Minskat beroende av försörjningsstöd, ökad jämlikhet och fler trygghetsinsatser.

­– Men det betyder inte att allt är bra men mycket är på väg åt rätt håll. Göteborg går mot ljusare tider, sa hon på kommunfullmäktiges sammanträde.

Den beskrivningen höll inte Lars Hansson (SD) med om. Han gick upp i talarstolen och pratade bland annat om att de vapen som finns i cirkulation i staden. Han höll inte heller med om Ann-Sofie Hermanssons beskrivning av att Göteborg  går mot ”ljusare tider”. Där hade Ann-Sofie Hermansson fel även om hon är ”en glad och käck tjej”, menade Lars Hansson. Efter det avbröts han av att hans egen mobiltelefon ringde.

Ann-Sofie Hermansson valde att inte kommentera epitetet. Det gjorde istället Endrick Schubert (S) lite senare under sammanträdet.

– Det är brist på folkvett. Vi skulle inte ens acceptera det av tonåringar. Klart olämpligt, sa han.

Det fick Lars Hansson att begära ordet igen.

– Om det inte passade, det jag sa förut, så ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Det menar jag. Hoppas det godtas, sa Lars Hansson.

I övrigt handlade diskussionen också om de orosmoln som finns för Göteborgs stad, enligt flera av politikerna. Bland annat handlade det om bostadsbrist, segregation, sjuktalen inom kommunens förvaltning och att många har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

– Utanförskapet  är vår tids största fråga, sa Helene Odenjung (L).

Mest läst