Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Scandic bygger nytt hotell i Göteborg

Det nya hotellet kommer ligga i kvarteret Platinan, som ritats av arkitektfirman EG Architects. Det kommer bli en del av nya Älvstaden i Göteborg, ett par hundra meter från järnvägsstationen.

Det nya hotellet kommer ha 362 rum, 15 konferensrum inklusive en stor multifunktionell mötes- och eventyta på nästan 1000 kvadratmeter. Därtill kommer relaxavdelning, restaurang och takbar. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Med vårt nya hotell adderar vi en attraktiv mötes- och eventyta i en fastighet med spännande arkitektur mitt i centrala Göteborg – ett värdefullt tillskott i vår hotellportfölj, säger Peter Jangbratt, landschef för Scandic Hotels i Sverige.
 

Stora glastuber som klättrar på varann

Fastigheten kommer att kännetecknas av arkitektur med stora glaskuber som klättrar på varandra. Scandic menar att det har en tydlig miljöprofil och mycket grönska kommer att prägla det nya hotellet. Adressen blir närmare bestämt vid Vikingsgatan och Gullbergs Strandgata.

– Göteborg är en växande region och en strategiskt viktig marknad för oss. Med detta avtal befäster vi ytterligare positionen som den ledande hotelloperatören i centrala Göteborg, säger Frank Fiskers, VD och koncernchef för Scandic Hotels Group.

Stadens citykärna utökas i och med omfattande infrastruktursatsningar såsom Västlänken, Götaleden och Hisingsbron och det aktuella området står inför omfattande förändringar. I nuläget består området mestadels av stora byggarbetsplatser och bilgenomfarter, men så småningom kommer kontor, hotell och kultur att ta plats.

Kvarter med hotell, restauranger och kontor

Kvarteret Platinan, där hotellet kommer ligga, är ett mixat kommersiellt projekt ritat av EG Architects och kommer också att bestå av kontorsytor och restauranger.

Hotellet och Platinan väntas stå klart i slutet av 2020. Kedjan har sedan tidigare fem hotell i centrala Göteborg och ytterligare två i regionen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.