Salut för lillprinsen i Göteborg

Klockan 18.00 hördes 21 höga smällar från Skansen Lejonet i Göteborg. Smällarna var kunglig salut för prins Carl Philips och prinsessan Sofias nyfödde prins som kom till världen klockan 11.24 i förmiddags.

ANNONS
|

Klockan 18.00 avlossades kanonerna vid Skansen Lejonet i Göteborg. 21 kanonskott avlossades traditionsenligt med fem sekunders mellanrum för att fira den nyfödde prinsen.

LÄS OCKSÅ: Sofia och Carl Philip har fått tillökning

– Vi fick besked om att det hade fötts en liten son till i dag och då gör Försvarsmakten så här på olika ställen runt om i Sverige, säger Ulrika Roos, informationschef vid Försvarsmakten i Göteborg.

Förutom i Göteborg har 21 kanonskott avlossats av Försvarsmakten vidsalutstationerna iBoden, Härnösand, Stockholm, Karlskrona under torsdagen för att fira lillprinsen.

– Det är ju inga skarpa skott vi skjuter och kunglig salut skjuter vi vid olika tillfällen som vid till exempel kungliga födslar och annat, säger Ulrika Roos.

ANNONS

EnligtFörsvarsmaktens ceremonibestämmelser skjuts 21 skott vid födseln av en prins eller prinsessa. Handlar det om en tronföljare eller en tronföljares förstfödda skjuts salut i två omångar av 21 skott.

ANNONS