S-politiker lämnar uppdrag efter avslöjande

S-politikern Abbas Zarrinpour lämnar alla sina uppdrag inom Socialdemokraterna i Göteborg efter GP:s granskning av de pengar som betalats ut till honom.

ANNONS
|

IFK-basen Frank Andersson skrev som ordförande i Gunnilse IS felaktiga arbetsgivarintyg för sin styrelsekollega, partikamraten Abbas Zarrinpour (S). Det kan ha lett till att Abbas Zarrinpour kunnat ta emot ersättningar långt utöver det tillåtna och regionen utreder nu hur mycket pengar som betalats ut felaktigt.

Läs också: Var på Marstrand och i Angered "samtidigt" - avgår

I en serie artiklar har GP granskat turerna kring Zarrinpours ersättningar, men Socialdemokraterna i Göteborg tidigare har inte velat kommentera i fall utredningen påverkat förtroendet för Zarrinpour.

Lämnar politiken

I ett pressmeddelande från Socialdemokraterna framgår nu att Abbas Zarrinpour plötsligt lämnar alla sina uppdrag.

"Jag lämnar omgående samtliga mina politiska uppdrag i Västra Götalandsregionen och i Göteborgs stad. Anledningen är huvudsakligen att det tydliggjorts för mig att jag inte har rapporterat enligt regionens regelverk." uppger Zarrinpour i pressmeddelandet.

ANNONS

"Varit uppslitande"

I pressmeddelandet uppger Zarrinpour även att uppmärksamheten kring hans ersättningar "har varit uppslitande" och att han ämnar göra rätt för sig framöver.

Socialdemokraternas förste ombudsman i Göteborg, Eva-Marie Rasmusson, vidhållet att valet att lämna sina uppdrag har legat hos Zarrinpour själv.

– Det är Abbas eget beslut, helt och hållet. Naturligtvis har det funnits en diskussion i verkställande utskottet men det här är Abbas beslut och baserat på hur han känner, säger hon.

ANNONS