Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bo Larsson, projektchef för Västlänken. Foto: Trafikverket/Kasper Dudzik
Bo Larsson, projektchef för Västlänken. Foto: Trafikverket/Kasper Dudzik

Så trakasseras Västlänkens medarbetare

Ett tiotal Västlänken-medarbetare har sedan början av sommaren fått tidningsprenumerationer och andra oönskade produkter hemskickade – samt tjänster beställda i sitt namn. Trafikverket har nu gjort en polisanmälan: – Trafikverket och projektet kommer aldrig vika ner sig för att man skulle bli trakasserad för det uppdrag vi har, säger Bo Larsson, projektchef för Västlänken.

Västlänken har mött stort motstånd – nu har motståndet nått en ny nivå när anställda i projektet har utsatts för trakasserier, vilket SVT Väst tidigare rapporterat.
– Via falska namnteckningar har någon beställt varor, produkter och tjänster till deras hemadresser, säger Bo Larsson på Trafikverket som är projektchef för Västlänken.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Han berättar att det rör sig om en tiotal medarbetare som fått produkter hemskickade samt tjänster och tidningsprenumerationer beställda. Precis vad det gäller för tidningar, produkter och tjänster vill han dock inte gå in på – utan låter polisen utreda det hela.

"Motstånd mot Västlänken"

Hur vet du att det är kopplat till deras arbete?
– Det är bara medarbetare kring Västlänken och det är i anslutning till när deras namn har förekommit i media, säger Bo Larsson.

Hur ser du på att de utsatts för detta i och med sitt arbete?
– Vi ser mycket allvarligt på det här. Det är väldigt olyckligt att medarbetare i Västlänken-projektet är utsatta för den här typen av trakasserier.

Han fortsätter:

– Det framstår som att det finns någon typ av motstånd mot Västlänken. Men vi har ett uppdrag som vi genomför. Vi har ett uppdrag från regering och riksdag att genomföra det här, säger Bo Larsson.

"Känner en olust"

Detta har pågått sedan början av sommaren och de drabbade personerna har vid återkommande tillfällen utsatts.

– Medarbetarna har uppfattat det som trakasserier och att man på något sätt känner en olust för de här sakerna. Och sedan är det ett merarbete för dem i och med att de måste bestrida de här prenumerationerna, tjänsterna eller produkterna. Och det har i vissa fall lett till inkassokrav i och med att man inte har betalat fakturorna, säger Bo Larsson.

Trafikverket har gjort en polisanmälan och man ger även stöd till de medarbetare som utsatts. Men det påverkar inte projektet på något sätt:

 – Trafikverket och projektet kommer aldrig vika ner sig för att man skulle bli trakasserad för det uppdrag vi har. Det kommer aldrig att ske. Det är inte aktuellt.

Mats Lövgren är samordnare för nätverket Stoppa Västlänken nu:
– Vi hoppas verkligen att det inte är någon av våra närmare 7000 medlemmar som har gjort det här, säger han och fortsätter.
– För oss är det viktigt att man tittar på saken, när det spiller över i sådana här oegentligheter - det är förkastligt.

Mest läst