Så firar Göteborgarna första sommardagen

Äntligen var det dags för göteborgarna att leta fram shortsen och bege sig mot första bästa park. Under torsdagen kom den första riktiga sommardagen och värmen är här för att stanna.

ANNONS
|

Det blåser vid kanalen, men det är det ingen som bryr sig om. Vid Kungsportsplatsen är det kö till glasskiosken och vid ett bord mitt emot Paddan sitter David och Marianne Lappin från Boca raton, Forida. De är i Göteborg för första gången, för att hälsa på Davids bror som är professor i datalingvistik på Göteborgs universitet. – Vi tog med oss solen från Florida! Det är underbart här, vi flyttar hit på direkten om vi får, säger Marianne Lappin och tilläger att de gärna bor vart som helst där inte Donald Trump är president. – Göteborg är fantastiskt! Vi har åkt Paddan, promenerat runt i hela stan och åkt turistbuss när det regnade härom dagen, säger David Lappin som verkar lättad över att solen tittat fram.

ANNONS

Första parkhänget

På andra sidan kanalen i slätten nedanför Stora teatern ligger studenterna Jay Bergman och Rebecca Somfai och dricker öl i gräset. De kom gemensamt överens om att det var dags för shorts-premiär dagen till ära. – Det är första dagen för parkhäng i år, så det var verkligen på tiden. Stämningen i Göteborg är så bra på sommaren, det är alltid så mycket liv och rörelse i stan när det blir varmt, säger Jay Bergman. – Man har verkligen längtat efter detta, hoppas det håller i sig så att man kan vara ute hela helgen. I dag ska vi bara ta det som det kommer, säger Rebecca Somfai. Under ett träd i Kungsparken sitter Catharina Bergil, enhetschef för scenutbildningarna på Högskolan för scen och musik, med datorn i knät. Hon har tagit av sig skorna och läser inkomna ansökningar i en paus mellan två möten. – Jag fick bara feeling och eftersom jag hade en timme över mellan två möten så passar jag på att jobba ute. Jag har ingen uppkoppling men det går ju bra ändå! Kungsparken, Slottskogen och Botaniska är så fantastiska på somrarna, säger hon. LÄS MER: Nu kommer högsommarvärmen

Inte lika glada

Men på Kungstorget är minerna inte riktigt lika glada. Christoffer Holmgren och Johanna Axner har varit på stan och shoppat med sex veckor gamla Charles och treåriga hunden Francis. De tycker att det är alldeles för varmt och ska skynda sig hemåt. – Ja det är alldeles för varmt, svettigt och omständigt i dag. Inte alls skönt. Det var mycket bättre i början av veckan, säger Johanna Axner och får medhåll av Christoffer Holmgren. – Ja, en perfekt dag är femton grader, mulet och lite motvind!

ANNONS
ANNONS