Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  1/3

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Så firades midsommar på Östra sjukhuset

  Samtidigt som midsommarfirandet är i full gång är det många som jobbar som vanligt – bland annat personalen på Östra sjukhuset. Men när en matbutik överraskade personalen med att bjuda på tårta blev det ett midsommarfirande även på sjukhuset.
  – Vi blev väldigt glada, säger undersköterskan Cathrine Franzén.

  Det var under fredagskvällen som personalen på Östra sjukhuset överraskades rejält. Som en klapp på axeln till alla dem som missar midsommarfirandet och i stället måste jobba som vanligt bestämde sig en lokal Ica-butik för att bjuda på tårta. Alla arbetsplatser som var intresserade välkomnades att hämta tårta vid butiken. Och Östra sjukhuset var ett av de ställen som fick tårta.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  – Alla avdelningar på sjukhuset fick tårta, det var jätteroligt, säger Cathrine Franzén som jobbar som undersköterska på BB på Östra Sjukhuset.

  Hon berättar att överraskningen var väldigt uppskattad bland både personal och patienter på sjukhuset och hyllar nu butikens initiativ.

  – Jag tror de tänkte på alla som ligger inne och kanske inte mår så bra och så. Folk blev jätteglada, alla fikade tillsammans, det bröt av vardagsstämningen lite. Jag tycker det var jättefint, säger Cathrine Franzén.

  Droppställning förvandlades till midsommarstång

  Hon berättar att det är många patienter inne på sjukhuset över helgen och att det är många som tycker det är tråkigt att bara ligga där, därför är det extra kul med något som piggar upp stämningen.

  Personalen på BB och förlossningen arbetar som vanligt hela helgen, men de har ändå hunnit med ett litet midsommarfirande under dagen. Bland annat har köket på sjukhuset bjudit på midsommarmat.

  Men personalen ordnade även en egen midsommarstång – genom att göra om en droppställning med bland annat operationsdukar.

  – Den blev rätt rolig faktiskt, så vi har ändå lite midsommarfeeling här, säger Cathrine Franzén.

  Hon har själv inget emot att jobba på midsommarafton.

  – Vi har det rätt lugnt just nu, vi småpratar med föräldrarna och bäbisarna. Det är jättehärligt stämning, så det gör inte så mycket. Det här verkligen ett underbart ställe, säger Cathrine Franzén.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.