Så blir vädret under nyårshelgen

ANNONS
|

Temperaturerna kommer att ligga runt nollan i Göteborgsområdet, Halland och Västra Götaland under nyårsaftonen. Till kvällen finns det chans till snö.

- Till en början blir det halvklart till molnigt väder i dag och någon enstaka plusgrader. Till eftermiddagen tätnar molnen och ett nederbördsområde närmar sig västerifrån och drar in under kvällen, säger Kristoffer Molarin, meteorolog vid vädertjänsten Foreca.

Till en början kommer nederbörden som snö, men senare under nyårskvällen och natten blir det blött – när den övergår i regn.

- Det gäller generellt i Västsverige. Bakom nederbörden blir det också lite mildare. Vid tolvslaget blir det nederbörd i hela området, möjligtvis att det blir uppehåll längs kusten, säger Kristoffer Molarin.

ANNONS

Riktig vinter väntas först om några dagar. Till trettonhelgen kan det bli neråt tio minusgrader när iskyla väller in från Sibirien.

Under nyårshelgen är chanserna för att se norrsken ovanligt goda kring Göteborg.

- Det är sällan det är så gynnsamma förhållanden för norrsken i Göteborg som under de kommande nätterna, sa Jörgen Tannerstedt, en av männen bakom sajten Norrsken Sverige på Facebook, till GP på onsdagen.

Från och med mörkrets inbrott klockan 17.30 i kväll kan man börja titta norrut för att få syn på norrskenet.

ANNONS