Säsongen för bagageloppis är här

När familjen vårstädat och sonen Sid Alexanderssons rum skulle göras om blev det grejer över. Familjen hyrde en plats på bagageloppisen i Slottsskogen. Det blev succé.

ANNONS
|

– Vad kostar den här?

Det är trängsel framför familjen Alexandersson – Gustaviis bagagelucka. Pappa Per Alexandersson håller upp en skjorta och vänder sig till dottern Moibe.

– 20 kronor.

Det är andra gången familjen hyr en plats och säljer saker som gjort sitt hemma hos dem.

– Det är kul att göra något med familjen som samtidigt gör nytta, säger Per Alexandersson. Leksaker är det som går bäst.

Stor åtgång

Några bilar bort står familjen Frostensson. De flesta av deras grejer har redan gått åt när klockan knappt är tolv.

–Vi kom hit halv tio och då var det redan fullt med folk här. Vi sålde hälften av våra grejer på en kvart, säger pappa Peter Frostensson.

ANNONS

De har tagit med sådant som barnen Elise och Viggo växt ur. Men har även sålt kokböcker, en servis och ett par pjäxor. Till exempel.

– Vi pratade om vad vi ska göra för pengarna i bilen när vi åkte hit. Barnen tyckte vi skulle lägga pengarna på en resa. Men då får vi nog lägga till lite, säger Peter Frostensson och räknar med att de så här långt fått ihop runt 1500 kronor.

– Men det är bra – i stället för att köra till tippen.

Många av dem som är här för att fynda är också barnfamiljer. För några tior kan de köpa tågbanor, dinosaurier, dockor. Men på loppisen finns även kläder för stora och små, tavlor och husgeråd.

Letar trälådor

Mia Fröberg testar några gitarrer på andra sidan grusplanen. Men hon tycker inte de duger.

– Jag är egentligen ute efter trälådor, säger hon. Jag ska ha dem för att bygga ut mitt barskåp. Och så letar jag efter sockerlådor att ha som skoställ.

Hon brukar ta sin moppe och åka till Slottsskogen när det är loppis.

– Jag såg på Facebook att det var i dag. Det är trevligt här och så är det ett så strålande väder i dag.

ANNONS

Bagageloppisen i Slottsskogen har anordnats sedan 2011. Nytt för i år är att det krävs förbokning av plats. Christoffer Dagh och hans syster Sofia Dagh är arrangörer.

– Vi måste begränsa säljyta något eftersom vi inte kan hyra besöksparkeringen vid Vallen av kommunen längre. För att garantera plats till till kunder som behöver parkering blir det lite mindre yta, men det är fortfarande en stor loppis, säger Sofia Dagh .

ANNONS