Bild: Arkivbild
Bild: Arkivbild

Säkring orsakade spårvagnsstopp i Majorna

Flera spårvagnar stannade och kunde inte nå flertalet hållplatser i Majorna under tisdagskvällen. Orsaken var ett strömavbrott på grund av en överbelastning av en spårvagn. – Vi har inte fått någon prognos. Bussarna kommer nu att trafikera samtliga av dessa inställda hållplatser, sade Cesar Kakolewsk vid Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
|

Det var spårvagnslinje tre och nio som drabbades av tidagskvällens strömavbrott i Majorna. Hållplatserna Bangatan. Kaptensgatan, Chapmans torg, Jaegerdorffsplatsen, Vagnhallen majorna och Ostindiegatan var otillgängliga för spårvagnstrafik.

–Vi har strömlöst i Majorna. Linje tre och nio kör via Bangatan och ersättningsbussar är på väg och ska köra sträckan ut till Stigbergstorget.Bussarna kommer att gåfram och tillbaka en efter en och täcker sträckan mellan Älvsborgsplan och Stigbergstorget, sade Cesar Kakulewski, störningskoordinator vid Västtrafiks störningsjour.

Bussar sätts in

Linje tre och nio gick i stället som linje 11. Till en början hade ingen orsak bakom strömavbrottet framkommit till Västtrafiks kännedom.

– Vi har inte fått någon prognos. Bussarna kommer nu att trafikera samtliga av dessa inställda hållplatser, säger CesarKakolewski.

ANNONS

Bussarna beräknades börja gå vid 21-tiden under tisdagskvällen.

Göteborgs energi: Orsakat av spårvagn

Men vid 21.15 uppger Göteborgs energi att ett överlastskydd har lösts ut av en spårvagn – troligtvis på grund av ett motorfel.

– Den drog för mycket ström och för att skydda elutrustningen så har den lösts ut, ungefär som en säkring man har hemma, säger Kent Borgvind, presstalesperson vid Göteborgs energi.

Samtidigt uppger Kent Borgvind att problemet ska vara åtgärdat och strömmen ska vara tillbaka på den drabbade sträckan. Västtrafik återupptog trafiken i samma stund och bussarna kunde åka tillbaka.

– Nu kör vi med vagnarna igen med full kraft åt båda håll, säger Cesar Kakolewski vid Västtrafik störningsjour.

ANNONS