Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Foto: Arkiv

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rusning till akuten efter halkan

Efter onsdagsmorgonens halka har besöken till akuten i Mölndals sjukhus ökat markant. Bara på morgonen ska ett 20-tal personer ha besökt sjukhuset för skador på grund av halkrelaterade skador.

– Det här är mycket mer än vanligt, säger Anders Berg, presskontakt vid Sahlgrenska universitetssjukhus.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter onsdagens halka har det minst sagt varit hektiskt på akuten i Göteborg. När det gäller halkskador är det akuten på Mölndals Sjukhus som gäller. Och där har det tydligt märkts av morgonens blixthalka.

– Det är 15-20 personer som redan på morgonen kommit in till akuten med skador relaterade till halkan, säger Anders Berg.
 

Tidig varning

Redan tidigt på morgonen, vid sextiden, gick Trafikverket ut med varningar om så kallad frosthalka i Göteborgsområdet. Bland annat uppmanade Trafikverkets presstalesperson Bengt Olsson göteborgarna att se upp på vägarna.

Och det fanns skäl till det. Polis och räddningstjänst har fått rycka ut på ett tiotal incidenter relaterade till halkan. En person fick uppsöka sjukhus med en misstänkt hjärnskakning efter att ha blivit påkörd av en bil i Högsbo.

På Lillhagsvägen i Göteborg körde en man omkull med sin moped och fick uppsöka sjukhus på grund av nackskador.
 

Även utanför Göteborg

Även utanför Göteborg har folk behövt uppsöka sjukhus på grund av trafikolyckor i samband med halkan. Vid Alvhem i Ale körde en bil in i mitträcket på E45 och två personer fick uppsöka sjukhus efter en krock vid Gräfsnäs i Alingsås kommun. Även där ska det ha varit mycket halt.

– Det gäller att vara försiktig ute på vägen. Är du osäker så sänk farten, säger Bengt Olsson, presstalesperson vid Trafikverket.
 

Cykelkaos

Flera läsare har hört av sig till GP och vittnat om att många cykelolyckor ägt rum i Göteborg med omnejd. Vid Olskrokens parkeringshus ramlade ett flertal cyklister på ett och samma ställe. 

– De har fått in jättemånga halkolyckor till akuten, säger Anders Berg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.