Rullande nationaldag för bilentusiasterna

ANNONS
|

På nationaldagen samlades ett par hundra Saab- och Volvoentusiaster vid Volvomuseet för att beundra svenska veteranbilar tillsammans. Det är andra året som Svenskbilsträffen anordnas av Svenska Volvoklubben och Svenska Saabklubben.

– Vi gör det för att uppmärksamma svensk bilindustri. Alla som deltar är stolta över det som Sverige har producerat och producerar, säger Jonas Fogelström, ordförande i Svenska Volvoklubben.

130 bilar rullade mot Trollhättan

Omkring 130 bilar slöt upp för att köra från Volvomuseet i Göteborg upp till Saabmuseet i Trollhättan.

Makarna Kjetil Hoseth och Gro Njösen har kört de 70 milen från norska Bergen till Göteborg för att delta i träffen. I baksätet ligger picknickkorgen packad och många nyfikna besökare kommer fram för att titta in under motorhuven på deras Saab 96 från 1963.

ANNONS

– Det var min fru som överraskade mig på 50-årsdagen i fjol. Sedan har vi restaurerat den i vinter. Den gick som en klocka hela vägen, säger Kjetil Hoseth.

Tjorven stack ut

En av dem som stack ut bland alla Saab- och Volvobilar var Torsten Forsström från Järfälla. Han gjorde resan mellan Göteborg och Trollhättan i sin Tjorven, eller KVD 440 som den egentligen heter.

– De tyckte den såg så trulig ut att den liknade Astrid Lindgrens Tjorven. Det är inte varje dag man ser en sådan här i dag så man blir lite skådis när man kör. Folk tittar när man kommer, säger han.

ANNONS