Risk för explosion efter våldsam villabrand

En fullt utvecklad brand härjade i en villa utanför Mölnlycke under söndagen. Den hotade att sprida sig till intilliggande fastigheter. En man i 60-årsåldern räddades ur huset av grannar och fördes till sjukhus. Enligt uppgift ska han ha gått in för att försöka rädda sina hundar.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS Alarm vid 16:19 på söndagseftermiddagen. Räddningstjänst och fem ambulanser var snabbt på plats.

– Det rörde sig om en fullt utvecklad villabrand. Under insatsen arbetade brandmän från tre stationer, säger Dan Lindqvist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Grannar drog ut boende

På SOS Alarm meddelar man att en person förts till sjukhus. Enligt uppgift till GP handlar det om en man i 60-årsåldern som är skriven på adressen.

Ingen av de boende var hemma när eldsvådan startade.

Det var grannar som larmade.

– Det var en person som gick in i villan som grannarna sedan drog ut. Han ska ha brandskador och en av dem som hjälpte honom ut ska ha fått rökskador, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

ANNONS

Räddningsförsök

Troligen har mannen, som kommit hem i all hast, begivit sig in i fastigheten för att försöka rädda sina hundar.

Flera explosioner ska ha hörts i samband med branden, vilket orsakats av gasflaskor inne i byggnaden.

– Räddningstjänsten bedömer att det kan komma att ta mellan ett och två dygn att släcka och kyla ner såpass att våra tekniker skulle kunna börja arbeta på platsen, förklarar Johan Ljung på polisen.

Enligt räddningstjänsten är det alltså fortfarande risk för fler explosioner av gasflaskor.

– Vi är kvar med två enheter under natten på grund av de gasflaskor som finns i det nedbrunna huset. Det pratas om bevakning i minst 24 timmar, säger Joakim Hallin vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Byggnader evakuerade

Ett större område kring villan fick spärras av för att begränsa spridningsrisken. De hus som ligger allra närmast utrymdes och kommer vara fortsatt evakuerade under natten.

– Man har släppt på folk till de andra byggnaderna, men de kommer inte få passera kring de utsatta objekten, säger Joakim Hallin.

Senare meddelade pressjouren på Sahlgrenska sjukhuset att mannen som skadades i branden vårdas för allvarliga skador, men tillståndet uppges vara stabilt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS