Rekord för blommande Botaniska

ANNONS
|

Sol, värme och mängder av träd och örter i blom. För Botaniska trädgården har den tidiga våren varit en succé.

- Ett bättre scenario hade vi inte kunnat tänka oss. Vi har en fantastiskt säsong just nu med blommande körsbär, magnolia och azaleor. Dessutom är det otroligt mycket perenna örter som blommar, säger Björn Aldén, vetenskaplig intendent på Botaniska trädgården.

När temat Japan 2014 invigdes med en körsbärspicknick lördagen den 26 april slogs alla tidigare rekord. På en dag kom 10 000 besökare. Dagen efter besökte 7 000 personer trädgården. Lika många kom det på påskdagen.

- Det är verkligen en fröjd att jobba här nu, man ser verkligen att de som kommer är glada. Det är också roligt att se alla som tar bilder av blommorna, säger Björn Aldén.

ANNONS

Även om körsbären och magnoliorna snart har blommat över, är inte Björn Aldén orolig för att attraktionskraften ska försvinna. Både i klippträdgården och Japandalen är det mycket på gång.

- Det skiftar hela tiden i trädgården och kommer nya faser. Precis som det alltid gör. Men skillnaden mot april förra året är enorm, då var allt bara brunt.

Och redan runt den 20 maj räknar Björn Aldén med att det populära näsduksträdet går i blom. Det är - precis som mycket annat i trädgården - cirka tre veckor tidigare än en vanlig vår.

Fotnot. Vill du veta vad som händer i Botaniska framöver? Programmet finns på: www.gotbot.se.

ANNONS