Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Regn och rusk i Västsverige

Mer snö är att vänta i Göteborg. Under natten har snön fortsatt falla i området. — Det blir regn och rusk och sedan till helgen väntas det bli rätt så kallt, säger Ingrid Eronn.

Flera centimeter snö har fallit de två senaste dagarna i Göteborg. Men nu är det slut på det hela: I stället väntar regn, rusk och kyla.

I Göteborgsområdet föll det ungefär en centimeter snö då ett lågtryck kom in söderifrån.

– Det väntas precis att nå er i Göteborg där det kommer att falla en, eller kanske upp mot två centimeter. Den mesta snön väntas annars att falla över det Sydsvenska höglandet och upp mot Upplandskusten dit den större delen av samma lågtryck väntas röra sig. Allmänt väntas det komma omkring fem centimeter, men lokalt kan det komma upp till en decimeter i de här områdena, berättade Kristoffer Molarin, meteorolog vid vädertjänsten Foreca på tisdagen.

Under tisdagen väntas temperaturen också att sjunka några grader. SMHI har utfärdat en varning för snöfall i stora delar av Sverige.

– Under tisdagsförmiddagen kommer snön att dra bort mer österut. Det kommer också att klarna upp under dagen och ser ut att bli lite sol i eftermiddag, säger Ingrid Eronn vid Foreca på tisdagsmorgonen.

Regn och rusk

Natten till onsdag intar flera minusgrader, innan det på onsdagen blir mildare luft och redan på onsdag väntas dock snön att töa bort då mildare luft väntas svepa in från kontinenten tillsammans med en hel del nederbörd.

– Nu kommer det att bli en del regn vid kusten, så det blir regn och rusk och sedan till helgen väntas det bli rätt så kallt. Så var fortfarande försiktig i trafiken, säger Ingrid Eronn.

Även nästa vecka väntas det bli en hel del nederbörd och det finns inte så många tecken på fortsatt vit jul.

Enligt polisen är det viktigt att anpassa hastigheten.

– Man kan behöva en påminnnelse om att sätta på dimljusen om det är dimma ute, för att varna bakomvarande, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i region Väst.
 

Mest läst