Regn, blåst och strömavbrott

ANNONS
|

Även om lördagens väder inte går att jämföra med storheter som Berit och Gudrun har det varit rejält otrevligt på sina håll längs västkusten under natten och förmiddagen.

- Som mest blåste det klockan 10. Då uppmättes vindstyrkan på Nidingen till 23 meter i sekunden, säger Erik Rindeskär, meteorolog på väderföretaget Foreca.

Det är i och för sig kraftig vind, men ändå inte så mycket att det klassas som storm. För det krävs en medelvind på 25 meter i sekunden.

Men de kraftiga byarna har skapat problem. Under natten knäcktes den julgran som satts upp på Eriksbergstorget på Hisingen.

ANNONS

Och 768 abonnenter i Lindome-området blev på lördagsförmiddagen utan ström som en följd av vädret. Först vid middagstid hade Fortum lokaliserat felet och sett till att abonnenterna fått tillbaka strömmen.

- Som det ser ut har vinden och regnet kulminerat, säger Erik Rindeskär. Och under eftermiddagen och söndag kan vi nog räkna med lite bättre väder. Det skall i alla fall enligt prognoserna inte blåsa lika mycket. Och regnet kommer också att avta. Men när regnvädret drar vidare österut kan det bli lite kallare.

Så det kan finnas anledning att sitta inne på söndag också.

ANNONS